Un any més Mallorca està present a una de les Fires de disseny més rellevants en l’àmbit internacional, la London Design Fair, de la mà de 5 empreses mallorquines que dissenyen i produeixen a Balears, sota la denominació Made in Mallorca. Les cinc empreses participants tenen un estand propi, de 63 metres quadrats, dissenyat per l’ocasió per promocionar els seus productes en el que cadascuna compta amb el seu propi espai expositiu. Elles són:

Teixits Vicenç (teles)

Huguet Mallorca (rajoles hidràuliques)

Teixits Riera (teles)

Contain (il·luminació)

2 Monos (mobiliari)

Les empreses participants tenen en comú l’aposta pel disseny com a valor essencial del seu producte i com a element diferenciador i de posicionament de marca. A més, totes elles tenen capacitat per a comercialitzar en mercats exteriors i busquen amb aquesta acció de promoció consolidar la seva presència en mercats internacionals.

Aquesta iniciativa público-privada ha estat organitzada per les empreses participants juntament amb la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), la cambra de Comerç de Mallorca i l’AEPIB (Associació d’Empreses Productives de les Illes Balears).

La London Design Fair és un esdeveniment de quatre dies que reuneix a 550 expositors de 36 països diferents i que posa en valor el disseny i la producció artesanal i industrial. Rep anualment al voltant de 29.000 visitants. Ha obert les portes avui i ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, que ha visitat la fira per donar suport a les empreses mallorquines.